Over uitgeverij Comic Watch

ComicWatch is een bedrijf wat zich al sinds het begin van de jaren 90 bezig houdt met strips. Oprichter Sytse S. Algera, begon in 1993 met het schrijven van interviews voor diverse stripbladen in binnen en buitenland. Hij was een van de eerste initiatiefnemers om Amerikaanse comic tekenaars naar Europa te halen voor stripbeurzen en signeer momenten.

ComicWatch was in de periode van 1994-1995 kortstondig een magazine gevuld met informatie over comics en comicmakers wat bij de tijdschriftenhandel verkrijgbaar was. Na 1995 ging ComicWatch zich vooral richten op het importeren en verkopen van gelimiteerde en speciale edities op beurzen en aan fans in binnen en buitenland.

In de periode van 1996-2000 heeft ComicWatch deel uitgemaakt van de stripwinkel Nou En die in Haarlem gevestigd was. Na de overdracht ervan aan twee mede-eigenaren en verkoop van de aanzienlijke voorraad speciale en gelimiteerde comics in 2002 werd het even stil op stripgebied.

Na 2011 begon Sytse Algera aan zijn eigen stripreeks De Vries te werken samen met de Vlaamse tekenaar Patrick van Oppen. Hierna volgden al snel meer reeksen zoals De Verloren Verhalen van Lemuria, 24/7 en diverse andere strips.

In 2017 ontstond het idee om de door Sytse S. Algera geschreven stripboeken reeksen te bundelen bij een eigen uitgeverij en zo ontstond het plan om ComicWatch  als uitgeverij een eigen bestaan te geven.

Vanaf 2018 zullen de uitgaven van Sytse S. Algera, samen met projecten van tekenaars en schrijvers uit binnen en buitenland  uitgebracht worden in het fonds van ComicWatch en zullen de schrijvers en tekenaars zich presenteren bij stripspeciaalzaken en stripbeurzen en comic conventies in binnen en buitenland.